Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Tekentaal
  • Snippers
  • Wanneer de volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt is nu nog niet bekend.
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

Naamloos 2Redactioneeltje

Een redactioneeltje. Zomaar, om even bij te praten; het is al weer zo lang geleden dat er een editie van LG verscheen. Het heeft niets te maken gelukkig met gezondheid, noch met gebrek aan onderwerpen; er blijft altijd van alles te vertellen. Waarmee dan wel?

Herman van Veen verwoordde het zo mooi bij Matthijs van Nieuwkerk. "Als je niet blijft oefenen", in zijn geval eenmaal in de week met alle muzikanten de hele voorstelling doorakkeren, "dan denken ze daarboven, laat maar zitten". En zo was het bij Liemers Gezicht een beetje. Wat moeite om de moraal hoog te houden. Een beetje wegzakken in ledigheid, letterlijk achter het hek. Mensen binnen interviewen was geen optie, buiten evenmin, te koud. O ja, er is Zoom, er bestaat Teams, maar het is zo'n zwak aftreksel van die gezellige een-op-een gesprekken aan de keukentafel met een kopje koffie erbij. Eén uitzondering was er, de wandeling met Ankie Krom, combinatiefunctionaris van de gemeente Duiven. In de zon lopen en praten. En dat leverde een leuk verhaal op. Over kunst en cultuur en niet te vergeten de nieuwe rubriek van Rafelroutes, kunstwandelingen.

Soms hebben meer mensen dezelfde ideeën. Dat gebeurde met de kunstwandelingen. Op het moment dat Ankie Krom bedacht om kunstwandelingen te ontwikkelen in Duiven, was in Zevenaar Wielie Aarntzen met hetzelfde idee aan de slag gegaan en benaderde Rafelroutes hierover. Die zagen een nieuwe rubriek kunstwandelingen wel zitten. Lees meer over dit initiatief in de rubriek Rafelroutes. 

De mannen van Tekentaal vlogen wat uit de bocht. De cartoonist werd columnist, de columnist werd cartoonist. Of het zo moet blijven.....???

Hield de redactie van Liemers Gezicht zich afgelopen maanden behoorlijk gedeisd, dat gold niet voor fotografen. IJshaar, hoog water, sneeuw en ijs leverden prachtige taferelen op. Wat hebben we kunnen genieten van die heerlijke zonovergoten winterpretdagen. Fotograaf Marion Keijzer liet zijn camera snorren en legde de mooiste beelden vast.

Wanneer er weer een Liemers Gezicht verschijnt is nu nog niet bekend; Corona bepaalt ook een beetje het leven van Liemers Gezicht. We melden ons vanzelf weer.

Voor nu, geniet van deze LG boordevol foto's en ga er eens uit met een van de al verschenen kunstwandelingen. Vergeet niet af en toe op Rafelroutes te kijken voor meer routes.
door José Vleeming