Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Denksels
  • Tekentaal
  • Snippers
  • De volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt naar verwachting eind november/begin december
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

jose vleeming

José Vleeming

Starten met een nieuwe digitale krant zonder even kennis te maken met de redactie en het waarom van weer iets nieuws aan te stippen, is niet gastvrij; een vraaggesprekje dus, met mezelf.

Waarom Liemers Gezicht? "Omdat schrijven mijn vak is, omdat de pen mijn grootste vriend is én omdat ik wil vertellen. Vertellen over mensen. Over achtergronden en passies, over emoties en uitschieters in het leven. Daarnaast is er één terugkerende vraag: Waarom doen mensen wat ze doen? Naar dat antwoord ben ik op zoek. Groots en meeslepend hoeft het niet te zijn; voor wie is dat weggelegd? Het zijn de gebeurtenissen en activiteiten van alledag die het vertellen en aanhoren waard zijn.

Liemers Gezicht wil gaan meetellen als digitaal medium. Pretentieus? Wellicht. Liemers Gezicht richt zich op boeren, burgers en buitenlui, maar ook op ondernemers, politici en mensen op zoek naar een baan. Laat een journalistiek portret schrijven en toon jezelf met foto op heel veel beeldschermen. Toch echt even wat anders dan de geijkte sollicitatiebrief. Aandacht voor je bedrijf of misschien wel een nieuw product? Een mooi verhaal met professionele foto's in Liemers Gezicht genereert aandacht. En aandacht, daar draait het hele leven om.

Daar was Liemers Kiosk niet geschikt voor? "Misschien, maar ongelijke paarden trekken kwalijk en trainen tot het een geolied span is, kost meer tijd en energie dan beiden als enkelspan verder gaan."

Vertel eens wat over jezelf. "Ik ben geen geboortig Liemers meisje. Mijn wiegje stond in Velp. Opgegroeid met zicht op landgoed Biljoen en op loopafstand van Ossendaal, was ik een kind van het bos. De liefde bracht me naar Westervoort. Wennen was een understatement, ik miste de bomen en de allure van Velp. "Stadser dan stads" hoorde ik ooit een Groessense tuinder mompelen toen hij vernam dat ik uit Velp kwam.
Het kwam goed; Van Westervoort, via Duiven naar Zevenaar nu. Dan leer je de cultuur en de gewoonten wel kennen. We zijn maatjes geworden, het rivierengebied en ik. Knus, kneuterig en beschermend zo ervaar ik de dijken, de waaien en de meidoornhagen. Geen oeverloze ruimtes waar ik mezelf dreig te verliezen, maar overzichtelijk en koesterend. Als een warme deken. Vanuit dat comfortabele gevoel is Liemers Gezicht ontstaan. Niets gedijt zonder waardering en wat onderhoud.
Daarom: goede ideeën, mooie onderwerpen, interessante bedrijven of een pittig verhaal om een potentiële werkgever te kietelen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en een reactie volgt vanzelf; nieuwsgierigheid blijft tenslotte het belangrijkste gereedschap van de journalist.