Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Denksels
  • Tekentaal
  • Snippers
  • De volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt naar verwachting eind november/begin december
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

AvR Herwen Redoute Revensweert 16

Vier op een rij

Nee, we stappen niet over naar de gezelschapsspellen; Vier op een rij is de naam van de nieuwste route op Rafelroutes. Een korte, slechts 28 kilometer lange, fiets- of wandeltocht langs alle redoutes in de gemeente Zevenaar. En dat zijn er maar liefst vier! In de Geuzenwaard, de Ossenwaard en de laatste aanwinst in de Revensweert. Uitkijkheuvels zijn het. Vanaf het hoogste platform heb je echt een mooi zicht op de omgeving. Ooit waren redoutes hard nodig om vijandige bewegingen in de gaten te houden. De redoutes stonden zo ver uit elkaar dat de volgende redoute te zien was. 
door José Vleeming

200626 Rafelroutes het vervolg 

Rafelroutes: het vervolg

Wat hadden we de start van Rafelroutes graag met wat reuring aangekondigd en zo meteen onder de aandacht van een groot publiek gebracht. De plannen lagen klaar, het tijdschema was gedetailleerd uitgewerkt, de routes waren als print en als gpx-bestand beschikbaar en ook het ontwikkelen van onze eigen wandelroutes zat in de lift. Niets leek ons tegen te houden om groots uit te pakken.

Lees meer...

Header Rafelroutes

Rafelroutes

Maandenlang was het stil, oorverdovend stil. Toch was Liemers Gezicht niet geruisloos weggezakt of opgeheven en evenmin kampte het met gebrek aan inspiratie. Achter de schermen was het een drukte van belang. Fietsen, routes maken, teksten schrijven, foto’s zoeken, nadenken, organiseren en uiteindelijk de website vullen.

Lees meer...

Header Blondjes

De 'blondjes' van Jos Bolk

Economie en ecologie gaan hand in hand op het vleesveebedrijf van de familie Bolk in Aerdt. Maar liefst zo’n 400 natuurkoeien groot is de veestapel, bestaande uit jongvee, moederdieren en stieren. Blonde d’Aquitaines zijn het, robuuste natuurkoeien die bijna een jaar rond buiten verblijven. “Net voor de winter invalt, de ondergrond te soppig wordt en de koeien niet meer droog kunnen liggen, halen we ze naar huis. Dat is nu de kracht van natuurkoeien. Zoveel mogelijk de dieren in hun natuurlijke omgeving laten grazen, lekker buiten en dan dat kleine minpuntje van een natte winter weghalen door ze een paar maanden op stal te zetten.” 

Lees meer...