Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Denksels
  • Tekentaal
  • Snippers
  • De volgende editie van Liemers Gezicht verschijnt naar verwachting in januari 2021
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

Loopgraven WOI 01

Loopgraven WOI

Rafelroutes heeft een eerste eigen wandeling ontwikkeld. Een rondje: Elten-Stokkum-Beek-Elten. Op het snijvlak van Nederland en Duitsland. In het Bergherbos, met een mooie lengte van 8,6 km. Het is een route met van alles wat: een snuifje WOI, een snuifje WOII, natuur, historische elementen, kinderspeelplezier en mooie vergezichten. Een beetje stijgend soms, een beetje dalend dus ook, maar zeker geen pittige route te noemen. De routebeschrijvingen, PDF en GPX-bestand, zijn te vinden op: Rafelroutes.

AvR Herwen Redoute Revensweert 16

Vier op een rij

Nee, we stappen niet over naar de gezelschapsspellen; Vier op een rij is de naam van de nieuwste route op Rafelroutes. Een korte, slechts 28 kilometer lange, fiets- of wandeltocht langs alle redoutes in de gemeente Zevenaar. En dat zijn er maar liefst vier! In de Geuzenwaard, de Ossenwaard en de laatste aanwinst in de Revensweert. Uitkijkheuvels zijn het. Vanaf het hoogste platform heb je echt een mooi zicht op de omgeving. Ooit waren redoutes hard nodig om vijandige bewegingen in de gaten te houden. De redoutes stonden zo ver uit elkaar dat de volgende redoute te zien was. 
door José Vleeming

200626 Rafelroutes het vervolg 

Rafelroutes: het vervolg

Wat hadden we de start van Rafelroutes graag met wat reuring aangekondigd en zo meteen onder de aandacht van een groot publiek gebracht. De plannen lagen klaar, het tijdschema was gedetailleerd uitgewerkt, de routes waren als print en als gpx-bestand beschikbaar en ook het ontwikkelen van onze eigen wandelroutes zat in de lift. Niets leek ons tegen te houden om groots uit te pakken.

Lees meer...

Header Rafelroutes

Rafelroutes

Maandenlang was het stil, oorverdovend stil. Toch was Liemers Gezicht niet geruisloos weggezakt of opgeheven en evenmin kampte het met gebrek aan inspiratie. Achter de schermen was het een drukte van belang. Fietsen, routes maken, teksten schrijven, foto’s zoeken, nadenken, organiseren en uiteindelijk de website vullen.

Lees meer...