Verwacht

  • Gezicht van...
  • Rafelroutes
  • Snippers
  • Door Covid19 houdt de redactie van Liemers Gezicht zich ook gedeisd. 
  • Het is op dit moment daarom niet bekend wanneer een nieuwe editie zal verschijnen.
  • Voor eerdere publicaties klik op de rubrieknaam en scroll naar beneden. 

 

   

 

 

Header

Natuur volgens Natuurfilosoof Matthijs Schouten

Het is voorjaar in de Liemers. De weilanden kleuren groen. De sleedoornhagen zien wit van de bloemen. In de dorpen hoor je merels fluiten en de eerste zwaluwen flitsen al langs de dijkwanden. De natuur komt tot leven zeggen we dan.

Lees meer...

100423 002Bew

Kettingspol

Kettingspol is dat ook de Liemerse benaming voor de paardenbloem? Mijn dialect is “besmet” met woorden uit de taal van mijn vader dus het zou ook zo maar een Achterhoekse benaming kunnen zijn.

Lees meer...

Header ode

Ode aan de Liemers

Een Achterhoeker zei eens tegen mij dat hij ons winterse rivierenland maar kil en naargeestig vond. En op dat moment had hij gelijk. Je zag de regenvlagen van de verte al aan komen, opgezweept door een koude, harde wind. We reden over de Berghoofdseweg waar dode wilgen met lugubere zwarte vingers oprezen uit wild schuimende golven grijs water. Inderdaad, dit is niet echt lollig. 

Lees meer...

Freek Diersen 

Twee unieke grenssteenwandelingen

Maar liefst 160 hazelnootstukken heeft hij gesneden. Voorzien van het label ‘Goeie Naobers’ dienen ze nog eenmaal als routewijzers tijdens de laatste twee unieke wandeltochten. Uniek, want eenmalig én deels over privé terreinen. Samen met Johannes Hoven van de Süderwick Heimatverein heeft Freek Diersen het wandelproject ‘Van Aa-strang tot Rijn’ vorm gegeven. 

Lees meer...